Om Nu

NU – Det liberala Nyhetsmagasinet är en rikstäckande och veckoutgiven nyhetstidning. Tidningen NU ges ut på torsdagar.

I NU kan man läsa om politik i allmänhet och Liberalerna i synnerhet. Vi skildrar aktuella politiska frågor både på nyhetsplats och genom längre reportage och intervjuer. Med vår unika roll kan vi ofta bredda och fördjupa perspektivet och ta in oväntade röster.

NU är också den naturliga plattformen för debatt som riktar sig till politiskt intresserade läsare, varav många står Liberalerna nära. En stor del av våra läsare har politiska uppdrag och är med och fattar besluten i de frågor som den politiska debatten berör.

NU startades 1983 av Lars Leijonborg. Tidningen ges ut av företaget Liberal information AB. Största ägaren är Liberalerna.

Ibland misstas tidningen NU för en ”medlemstidning”. Tidningen NU är dock inte organisationsanknuten på det sättet. I ett par fall per år sker samarbete med vår största ägare, Liberalerna, men redaktionen är fristående och tidningen är prenumererad.

De artiklar som presenteras på tidningen.nu är ett smakprov ur vår utgivning. Någon vecka kan det vara ett större reportage, en annan vecka kan det vara en krönika eller en debattartikel. Vill du få tillgång till hela innehållet, behöver du vara prenumerant.

Kontakta oss

Integritetspolicy